maandag, mei 20, 2019
oudedoosvolleybal

L uctor is opgericht in juni 1967. We startten in 1968 met de competitie.
Onze vereniging bestaat uit ongeveer 100 leden, van jong tot oud, spelend in de competitie of recreatief. Ruim de helft van onze leden zijn jeugdleden.

VV Luctor is een dorpsvereniging die als doel heeft mensen te laten volleyballen in clubverband. Voorop staat dat er met plezier gevolleybald kan worden en dat ieder lid zich thuis voelt in de vereniging.

Door een bekwaam kader willen we de volleybalcapaciteiten van de leden optimaal ontwikkelen. Naast het feit dat sporten gezond is, ontwikkelt het ook de sociale vaardigheden.

De vereniging organiseert allerlei activiteiten voor de leden om de teamgedachte verder vorm te geven en het verenigingsleven te stimuleren. Behalve het jaarlijkse jeugdkamp organiseert Luctor al 25 de oliebollen verkoop met oud en nieuw. Al ruim 40 jaar is Luctor samen met voetbalvereniging Toxandria verantwoordelijk voor de Lentekermis tijdens Hemelvaart. Vrijwilligers uit de beide verenigingen zorgen dat het jaarlijks een feest wordt.

De thuiswedstrijden worden zaterdags gespeeld in sportzaal de Schutsboom in Rijkevoort. In de sportzaal zit het publiek dicht op de wedstrijd wat een gezellige sfeer creƫert. Na afloop is het goed toeven in de knusse kantine.
Daarnaast worden jaarlijks enkele mini-toernooien georganiseerd. Deze worden op de zondag gespeeld.

Naast de leden en het bestuur kan de vereniging niet zonder de vele vrijwilligers die zich voor Luctor inzetten. Zij zorgen mede voor begeleiding van de jeugdteams, de bezetting van de kantine, de verschillende commissies en dorpsactiviteiten waar de vereniging bij betrokken is.